Belépés a csakfulbevalok.hu webáruházba

Füllyukasztó pontok

Országszerte, egyre több településen, városban van lehetőség a fülbelövést, orr és köldök piercing lyukasztást igénybe venni, szakmailag magas színvonalon működő szalonokban. Udvarias kiszolgálással, a Studex és a Medisept minőségi termékeivel várjuk kedves vendégeinket. Keressék kollégáimat bizalommal!

Fülbelövés


Studex fülbelövés, füllyukasztás Sopronban


Fülbelövés kicsiknek és nagyoknak fiúknak és lányoknak kiszállással az Önök otthonában. Minden kényelmet kielégítő, magas színvonalú szolgáltatással várom, a hozzám érkező kedves vendégeket! A fülbelövést, füllyukasztás újszülött kortól vállalom, talán szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy nagy gyakorlattal a Studex professzionális eszközeivel, minőségi fülbevalóival. A következő sorokat olvasva szeretném Önökkel megismertetni a fülbelövés menetét, bemutatni a belőhető fülbevalókat, választ adni minden, a fülbelövéssel kapcsolatos fontos kérdésre, videókkal, fotókkal illusztrálni a munkafolyamatokat valamint az is kiderül hol és mikor érnek el, továbbá néhány praktikus javaslat a közlekedéssel, parkolással kapcsolatban. Jó böngészést kívánok!
       
 06 70 317 9643Nem ért el telefonon? Kis türelmet kérek, hamarosan visszahívom! 

 veronikafullyukasztas@gmail.com  munkanapokon a küldött e-mailekre 24 órán belül válaszolok!

Instagram elérhetőségem:





Fülbelövés Soporon



Sopron - nyitva tartás

9400, Sopron Vércse utca 8.

Nyitvatartás:  Bejelentkezés alapján online https://ronis-piercing-box.salonic.hu/

Tájékoztató a fülbelövő rendszerekről
A fülbelövést, füllyukasztást minden esetben a Studex, modern füllyukasztó eszközeivel és a velük kompatibilis steril, nikkelmentes fülbevalóival végzem. Tűvel, branülel nem vállalok füllyukasztást! A következő rövid tájékoztató segítségével, szeretném Önökkel megismertetni a füllyukasztó eszközök közötti különbséget, ami a szolgáltatás árában is tükröződik. Mindkét füllyukasztó készülékkel szívesen dolgozom, mégis az alapvető különbség a fülbevaló behelyezésének technikájában keresendő.

Fülbelövő rendszerek

Studex System 75 fülbelövő készülék

A Studex, System 75 a mai kor legmodernebb eszköze. Hangtalan, nem rugós szerkezetű fülbelövő készülék, így humánusabb a füllyukasztás, minimális a fájdalomérzet. Az egyszer használatos kazettás rendszernek köszönhetően az eljárás higiénikus, a készülék nem érintkezik más fülével hiszen a belövés után a már megüresedett kazetta eldobásra kerül. A választható fülbevalók szára jóval vékonyabb és a hagyományostól eltérően modernebb vonalvezetésű fazonok. Számos jó tulajdonsága miatt azonban picit drágább a szolgáltatás ára ezzel a készülékkel, mint a korábban említett hagyományos fülbelövő rendszer esetében.

Hagyományos fülbelövő készülék

A Studex Universal fülbelövő készülék egy régebbi konstrukció ami már nem a legmodernebb eszköznek számít a szakmában, mégis sokan használják többek között én is, mert megbízható, pontos de mégsem rendelkezik annyi előnyös tulajdonsággal mint a Studex System 75 füllyukasztó rendszer. Ez a konstrukció rugós, a fülbevaló a fülbelövéskor a gép segítségével nagy lendülettel kerül behelyezésre, emiatt hangos, és intenzívebb a fájdalom érzet is, ezért nem annyira kedvelt. A választható fülbevalók a hagyományos jól ismert fazonok. Aki olcsóbb fülbelövést szeretne és nem zavarják a fent leírtak, ezt a megoldást javasolnám.
Hagyományos fülbelövő készülék

A fülbelövés menete

Érdemes egy olyan optimális időpontot választani a gyerekek tervezett fülbelövése előtt, amikor biztosan nem éhesek, nem fáradtak és nem betegek. A zavaró körülmények kizárásával nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban működik a fülbelövés minden korosztály számára. A belőhető fülbevaló kiválasztása után megtörténik a fülcimpa fertőtlenítése, majd egy jelölő toll segítségével a fülcimpa jelölése. Csecsemők, kisgyermekek esetében ezt a munkafolyamatot mindíg figyelemeltereléssel végzem, soha nem korlátozom a kislányokat szabad mozgásukban. A fertőtlenítés, jelölés után valamelyik kísérő szülő ölében megtörténik a fülbevaló behelyezése.A füllyukasztás minimális kellemetlenséggel jár, főleg ha a Studex, System 75 füllyukasztó készülékével történhet ami humánus, hangtalan behelyezést eszközöl. A fülbelövést követően a gyerekek rendszerint gyorsan megnyugodnak, a nagyokat a fülbevaló látványa a kicsiket a cumis üveg, játék vagy a szoptatás vigasztalja. Gyakori kérdésként hangzik el a szolgáltatás közben, hogy fáj-e a fülbelövés és ha igen, használok-e érzéstelenítőt? Egy minimális fájdalom érezhető a lyukasztás pillanatában. Nincs, és nem is létezik teljesen fájdalom mentes fülbelövés, viszont jó hír, hogy csak a belövés pillanatára korlátozódik a kellemetlenség! Nem használok érzéstelenítőt, mert nem tudhatom, hogy esetleg ki milyen készítményre allergiás, szalonom nincs berendezkedve az érzéstelenítő készítmények okozta esetleges allergiás tünetek kezelésére. Miután bekerült a fülbevaló a fülcimpába, pontos, részletes tájékoztatást adok az utókezelésről, megismertetem a szülőkkel a legfontosabb tudnivalókat amit a gyakorlatban be is mutatok, továbbá lehetősége nyílik mindenkinek megtekinteni a később cserélhető fülbevaló fazonokat is.

 Fülbelövés menete


Gyakori kérdésként merül fel, hogy a korábban vásárolt vagy ajándékba kapott fülbevalóval is tudok-e segíteni?

Sajnos azért nem tudok segíteni hozott fülbevalóval, mert a módszernek amivel dolgozom pont az a lényege, és kritériuma - ellentétben a tűvel szúrt fülbevaló behelyezéssel - hogy, az egyszer használatos steril kapszulába csomagolt fülbevalót rögzítem a füllyukasztó készülékhez aminek segítségével megtörténik a fülbevaló higiénikus, minimális fájdalommal járó behelyezése. A klasszikus, tűvel szúrt lehetőséghez képest 

Gyakori kérdés

más módszerrel dolgozom annak ellenére, hogy a végeredmény ugyan az lesz, szöveti roncsolás nélkül kerül behelyezésre a belőhető fülbevaló a fülcimpába. Tehát, azért nem tudok hozott ékszerrel segíteni, mert a hozott fülbevalót több okból kifolyólag sem lehet a steril, egyszer használatos kapszulába csomagolni ami kompatibilis az füllyukasztó készülékkel így a hozott ékszer behelyezése technikailag kivitelezhetetlen azzal a módszerrel amivel én dolgozom.

Pontos utókezelési tanácsok fülbelövés után

Az első hónap teendője:

 • A belőtt fülbevalókat mindennap meg kell forgatni a fülcimpában, lehetőleg fürdés közben vagy közvetlenül utána. Fogjuk meg a fülbevalók fejrészét és jobbra- balra forgatva mozgassuk meg őket. Erre azért van szükség, hogy a fülbevaló a belövés után ne száradjon bele a fülcimába. Egy tévhit szerint nem érheti a fület víz, ez nem igaz semmi problémát nem okoz, ha a frissen szúrt füllyukat víz éri, sőt a nedves, felpuhult fülcimpába sokkal könnyebb a fülbevalót megforgatni.
 • After piercing lotion használata naponta. Cseppentsünk a fülcimpára a fülbevaló alá elől és hátul is egy-egy cseppet az utókezelő készítményből.
 • Hetente egyszer körbe kell törölgetni a fülcimpát a fülbevaló alatt elől és hátul is, mert a felgyülemlett szennyeződések (izzadság, por, szappan maradék, kisgyerekeknél ételmaradék, nyál..stb) gyulladást okozhatnak. A törölgetést egy nedves törlőkendővel (popsitörlővel) célszerű megtenni. Toljuk el a fülbevalót hátra a tarkó irányába majd a kapocs alatt törölgessük át a fülcimpát ezután toljuk a fülbevalót előre az arc irányába és itt is végezzük el ugyanezt a műveletet. A kamilla vagy az alkohol használatát az utókezelésnél nem javasolnám, mert nagyon kiszárítja a bőrt! Ne szárítsuk inkább hidratáljunk a bőrt.
 • Soha nem szabad a kapoccsal rászorítani a fülbevalót a fülcimpára. 
 • A belőtt fülbevalót az első hónapban nem szabad kivenni. Egy hónap szükséges ahhoz, hogy a fülbevaló szára körül a fülcimpa hegesedjen és kialakuljon egy stabil átjárhatóság.

A belőtt fülbevalók első cseréje:

 • Egy hónap elteltével a fülbevalók cserélhetők, amit úgy praktikus megtenni, hogy cseppentünk egy csepp olajat a fülcimpára a füllyuk köré (közvetlenül a csere előtt), majd a belőtt fülbevalókat egy határozott mozdulattal ellentétes irányba széthúzzuk és kivesszük. Ezután a csereékszer szárát is megolajozzuk és egy könnyed mozdulattal visszahelyezzük a fülcimába. (Kis mennyiségben, bármilyen tiszta, akár étkezési olaj is használható a művelethez)

A következő hónapok teendői:

 • Egy hónap után cserélhetők a belőtt fülbevalók, de maradhatnak is. Amennyiben nem tervezik kicserélni a fülbevalókat, viselhetők huzamosabb ideig is hiszen az ékszerek kíváló minőségű, garantáltan nikkelmentes ötvözettel készültek, amik lehetővé teszik a folyamatos problémamentes viselést.
 • Függetlenül attól, hogy kicserélték vagy sem a belőtt fülbevalókat nagyon fontos, folyamatos viselés mellett, hogy legalább havonta egyszer inkább kétszer ki kell venni az ékszereket (legyen az bármilyen anyagból is) és alaposan át kell mosni a füleket, fülbevalókat meleg, szappanos vízzel.
  Gyermekeknél amennyiben ez nem megoldott, akkor csak a fent leírtak alapján törölgessük át a fülcimpát a fülbevaló alatt elől és hátul is.
 • A fülcimpán a lyuk, fülbevaló hiányában összenőhet. Nem szabad húzamossabb ideig a fülünket fülbevaló nélkül hagyni. Azért nő össze gyorsan, mert a fülcimpán a lyuk nem egy természetes állapot. A szervezetünk a füllyukakat sérülésként értelmezi, igyekszik ezt a lehető legrövidebb idő alatt (fülbevaló hiányában) regenerálni majd visszaállítani az eredeti állapotot, ami nekünk bosszúság a szervezetünknek viszont egy természetes feladat. A regenerációs folyamat fiatalabb korban gyorsabban idősebb korban lassabban megy végbe.
 • A fülbevalók cseréjénél (főleg az első cserénél) mindig használjunk olajat vagy zsíros krémet annak érdekében, hogy gördülékenyebben menjen az ékszerek cseréje. 

  Néhány jótanács probléma esetén:

  Amennyiben a fülcimpa váladékozik, pirosnak, duzzadtnak látja, minden esetben kezelni kell néhány napig. Javaslatom szerint a fülbevalókat NEM szabad kivenni a probléma ellenére sem, a kezelést az ékszerrel együtt kell elvégezni, ellenkező esetben összenő a fülcimpa. A kezeléshez jól használható készítmények Sudocrem, Tetran vagy Gentamycin (utóbbi két krém recept nélkül patikákban is kapható). Ezen készítmények nagyon hatékonyak. Egy fogvájó segítségével egy kisebb adag krémet kell juttatni az érintett területre a fülbevaló alá mindkét oldalon naponta akár többször, mindaddig amíg a probléma fennáll.  A gyulladás megszűnte után ki kell venni a fülbevalót, alaposan meg kell tisztítani és a jövőben nagy hangsúlyt kell fektetni a fülcimpa folyamatos tisztán tartására a fülbevaló alatt. Amennyiben, ez főleg a kisgyermekek esetében folyamatos akadályba ütközik, érdemes más jellegű fülbevalóra váltani: www.csakfulbevalok.hu


                                                        A következő videofilmek segítségével kérem tekintsék meg a fülbelövést a gyakorlatban is. 

                       

 

Egyszerre vagy külün külön?

Erre a felvetésre én is egy kérdéssel szoktam viszont kérdezni. Mit szeretnének, gyorsan letudni a dolgot vagy minőségi, szimmetrikus, szép munkát? Amennyiben csak a gyorsaság számít lövessék egyszerre a két fülcimpát az erre szakosodott szalonokban, én ebbe sajnos nem tudok segíteni. Azonban ha párhuzamos, szép, szimmetrikus füllyukakat szeretnének soha nem szabad a két fülcimpát egyszerre lövetni, ugyanis kizárt, hogy két kolléganő egyszerre, párhuzamosan az arccal, egyenesen tudja a fülcimpákat kilyukasztani, ami egy nagyobb gyermeknél, felnőttnél még csak-csak kivitelezhető de egy csecsemőnél? Én nem ajánlom...nézzék meg a fotót!

Egyszerre vagy külön a fülbelövést?
       

 

 A kicsiknél és a nagyoknál is természetes dolog, ha félnek, izgulnak egy kicsit a fülbelövés előtt. Annak érdekében, hogy a kislányok  első fülbevaló behelyezése mindenki számára egy szép élmény legyen, figyelmüket elterelve, játékosan bevonom Őket a  munkafolyamatokba...

Korrekció 

Vendégeim gyakori kérése a fülbelövés mellett, hogy a korábban rossz helyre történt füllyukasztást korrigáljam. A korrekciós probléma előfordulhat csecsemőknél, kislányoknál és felnőtteknél is. Fontos tudni, hogy a korrekció hatékonyan elvégezhető ha a rontott füllyukból mielőbb kivesszük a fülbevalót majd a hegmentes gyógyulás érdekében a sebet hámosító készítménnyel kenegetjük.


Korrekció

Leggyakrabban felmerülő kérdések

Igyekeztem a fülbelövés előtt leggyakrabban felmerülő kérdéseket kiragadni és azokra válaszokat adni. Amennyiben a felsorolt kérdések-válaszok olvasása után egyéb kérdésük, kérésük lenne a fülbelövés igénybevétele előtt kérem keressenek elérhetőségeim bármelyikén, szívesen állok rendelkezésre.


További információ

Fáj?Mikor?Hangos?Begyullad?

Tények - Tévhitek

Egy tévhit szerint nem szabad a fülbelövés után mozgatni a fülben a fülbevalókat, mert felszakad a seb.Ez nem igaz, kell forgatni a fülbevalókat, hogy ne száradjon bele a fülbevaló a füllyukba. A forgatást este a fürdésnél célszerű megtenni. A fürdővízzel meg lehet locsolni a fülcimpákat, majd miután felpuhult a bőr a fülbevaló körül, könnyű a keletkezett füllyukban a fülbevalókat forgatni.

További információ
Tények tévhitek a fülbelövésről

      



Utókezelő készítmények forgalmazása

A fülbelövés utókezeléséhez kétféle készítmény használatát ajánlom, ami oldat vagy gél formájában kapható. Mindkét termék hatóanyaga és hatásmechanizmusa ugyan az, csak állagukban különböznek egymástól. A használatukat naponta kétszer, reggel és este javasolnám.

Utókezelő készítmények forgalmazása

                 



Választható Belőhető Fülbevalók

A fülbevalók egy zárt, steril kapszulába vannak csomagolva, ami biztosítja a higiénikus fülbelövés lehetőségét. A belőhető fülbevalók háromféle anyagból választhatók nikkelmentes orvosi fém, titánium, és 14 karátos arany. A fülbevalókról fotókat a következő linkre kattintva talál. 

További információ

Fülbevaló választék

Studex Baby Box

Tanácstalan mit vigyen ajándékba az első baba látogatás alkalmával?
Nem tudja mit ajándékozzon karácsonyra, névnapra, húsvétra, születésnapra vagy keresztelőre? Ajánlom figyelmébe a Studex újdonságát a Baby Boxot, ami nem csak egy pár belőhető fülbevalót jelent, hanem annál sokkal többet!

További információ

Studex Baby Box

Studex Sensitive Fülbevalók

A Studex Sensitive fülbevalók nem belőhetők, hanem olyan nikkelmentes orvosi fémből készült cserefülbevalók, amik mindenki számára stílusosan viselhetők. A Studex Sensitive a különösen érzékeny fülek számára készült sorozat, amely egyúttal a legújabb divatot is követi.


További információ

Studex Sensitive fülbevalók




Boldogság ajándékba - ajándékutalvány

Székesfehérvári és budapesti szalonomban is lehetősége nyílik ajándékutalvány vásárlására, mellyel fülbelövést, fülbevalót ajándékozhat szeretteinek. Az utalvány az Ön által kívánt összeggel kerül kiállításra. További információkért, kérem keressen fel elérhetőségeim bármelyikén.



    Ajándékutalvány fülbelövés



                  


Ossza meg velünk örömét, mondja el véleményét

Amennyiben megvolt elégedve a szolgáltatással, kérem ossza meg velem örömét, írja meg véleményét. Nem csak a pozitív, az esetleges negatív kritika is érdekel, hogy tanulhassak hibáimból. Örömmel fogadok fotókat, videókat, fülbevalókról, fülbelövésről amit szalonomban készítettek, hogy másoknak is megtudjuk mutatni, a füllyukasztás nem is olyan szörnyű dolog mint amilyennek az sokan gondolják. Bátorítsuk azokat a vendégeket, akik még csak gondolkodnak, félelmeik miatt azonban nem mernek belevágni a dologba. A küldött fotókat, videókat csak itt a weboldalon használom a referencia fotók, galéria/videók oldalon, közösségi oldalakon nem publikálom. A fotókat, videókat erre a mail címre várom: fullyukasztas@gmail.com

Segítségüket előre is köszönöm.

                 

És végül, de nem utolsó sorba, ami néha bosszúságot okoz

Sajnos már évek óta tapasztalom, hogy néhány fülbelövéssel foglalkozó szolgáltató másolja weboldalaimat. Időnként szó szerint átmásolják az általam szerkesztett szöveget, képeket, de az is jellemző, hogy bizonyos mértékig megváltoztatják. Ebben az esetben csak a szerkesztő számára látszik, hogy a tartalmak megegyeznek. Ez mindig szomorúsággal tölt el, vigaszként azt szoktam mondani, hogy aki nem tud önállóan egy weboldalt a saját tevékenységéről összeállítani vagy megírni az hosszú távon nem jelent komoly konkurenciát, hiszen nem elég egy oldalt létrehozni a szolgáltatást színvonalasan el is kell végezni. Szerencsére akad sok tisztességes kolléga aki soha nem folyamodna hasonló módszerekhez. Érdemes figyelni arra is, hogy egyes weboldalak inkorrekt, hitelrontó és megtévesztő tartalma gyakran félre vezetheti a témában laikus olvasókat. Kérem ezért Önöket, hogy az információk átolvasása után saját ítélőképességük szerint döntsenek és válasszanak szolgáltatót. A weboldalaim tartalma 2008 decemberében születtek. Konkurens weboldalak tartalmi azonossága, ha az említett dátum után jött létre az másolás és nem a saját szellemi termék.